YÜKSEK GERİLİM İŞLETME SORUMLULUĞU NEDİR?

ilemahir

YÜKSEK GERİLİM İŞLETME SORUMLULUĞU NEDİR?

YÜKSEK GERİLİM İŞLETME SORUMLULUĞU NEDİR?

Yüksek Gerilim bulunan tesislerde insanlar başta olmak üzere canlıların güvenliği sağlamak ve enerjinin doğru açma kapama kontrollerinin yapılmasını sağlamak amacıyla yönlendirmelerde bulunan ve yapılan işin takibini yapan mühendistir.

YÜKSEK GERİLİM İŞLETME SORUMLULUĞU ZORUNLU MUDUR?

Kuvvetli Akım Tesisleri Yönetmeliği 60. Madde de “Tüm yüksek gerilimli kuvvetli akım tesislerinde teknik konulardan sorumlu elektrik mühendisi olmalıdır. 154 kV ve daha büyük kuvvetli akım tesislerinde (uzaktan kumanda edilen TM ler hariç) işletme sorumlusu olarak en az bir elektrik mühendisi bulundurulmalıdır. Bu Mühendisin iş güvenliği ve iş emniyeti açısından sorumluluğu, tesiste uyulması gereken iş güvenliği yöntemlerini tespit etmek, emniyetli bir işletme için uyulması gerekli kuralları belirlemek ve gerekli araç gereçleri tespit ederek söz konusu kurallara uyulması yönünde denetlemeler yapmaktır. “

YÜKSEK GERİLİM İŞLETME SORUMLULUĞU NERELERDE GÖREV YAPAR?

Kendine ait trafosu olan yer tesiste bir Yüksek Gerilim (Trafo) İşletme Sorumlusunun olması gerekmektedir. Trafonun gücü yada direk tipi ve ya köşk tipi olması önemli değildir. Önemli olan trafonun tesise ait olmasıdır.

TRAFO NEDİR?

Yazar hakkında

mahir administrator

Bir cevap yazın

HIZLI ARAMA