ENH ENERJİ NAKİL HATTI PROJESİ NASIL ÇİZİLİR?

ilemahir

ENH ENERJİ NAKİL HATTI PROJESİ NASIL ÇİZİLİR?

İki türlü ENH Enerji Nakil Hattı projesi çizilebilinir. Mevcut tesisin ENH projesini çizmek ya da yeni tesisin ENH projesini çizmek.
Mevcut sistemin ENH projesi çizilirken tesis yerinde gezilip tüm incelemeler yapılıp projelendirilir. Bu incelemede OG hücreler, trafolar jeneratör gücü alınır. Kaç trafo, jeneratör ve direk bulunduğuna bakılır. Entegre trafoların sayısı ve gücü alınır. Çıkış şalterleri projeye dahil edinilir. Mimarı üzerinde yerleri gösterilir. Direkli sistemler için iyi bir analiz yapmak şarttır. Direk yerleri iyi alınmalıdır. Direk şekilleri göz önünde bulundurulmalıdır.Çizilen projeye Dağıtım Firmasından onay alınır. Onay alınan projeye uygun olarak onarım yapılır ve tesis projeye uygun hale getirilir. Projeyi çizen mühendis tecrübeli değil ise çok yüksek onarım bedelleri çıkabilir. Ve onaylanmış projeyi değiştirmek çok zordur.Firmamız en az maliyetle çözebileceğiniz şekilde yönetmeliklere uygun olarak mevut sisteminizin projesi çizmekte ve onay almaktadır. Onarım çıkması durumunda teknik destek sunmakta ve kabul işlemlerini sizinle yapmaktadır.Tüm bu çizimler yetki belgeli Elektrik Elektronik Mühendisi tarafından yapılmalıdır.

Yeni tesisin ENH projesi çizilirken güç hesaplarına dikkat edilmeli ve ileri dönemler göz önünde bulundurularak ENH projesi çizilmelidir. Mesafeler, direk yerleri ve direk çeşitleri iyi belirlenmelidir. Kablo kesitleri ve kompanzasyon iyi hesaplanmalıdır. Tüm bunlar yetki belgeli Elektrik Elektronik Mühendisi tarafından yapılmalıdır.

 Elektirik Projesi Slayt İndir

Hızlı Arama    Email

Yazar hakkında

mahir administrator

Bir cevap yazın

HIZLI ARAMA